Even voorstellen:

         

Jeu de boules vereniging Plantsoen Boules.
 
Opgericht 2010.

 Op Maandag middag 29 november heeft het voorlopige bestuur van jeu de boules vereniging zijn toekomstige leden voor een vergadering uitgenodigd in de kantine van de tennisvereniging.
 
 
De initiatiefneemster voor het oprichten van deze vereniging Nel van Saarloos stelde de personen van de werkgroep voor, met hun functie die ze het afgelopen jaar hebben behartigd.
 
 Nel heeft als voorzitter opgetreden, Tiny Tensen als secretaris, Fokke de Vries als penningmeester en Ab Blank als algemeen bestuurslid. Ab had het aanleggen van de banen als taak op zicht genomen. In het afgelopen jaar zijn er heel wat taken verricht en hobbels genomen maar nu is het een officiŽle vereniging, ingeschreven bij de kamer van koophandel en notarieel vastgelegd onder de naam Plantsoen Boules.
 
 De vereniging ging akkoord met de aanstelling van deze personen. In de komende ledenvergaderingen wordt een rooster van aftreden gehanteerd.
 
 In de vergadering is een oproep gedaan voor een vijfde bestuurslid, de heer Ed van der Molen vroeg wat de werkzaamheden zoal inhielden en na antwoord op zijn vraag, zegde hij toe wel interesse daarvoor te hebben, Ed welkom bij ons.
 
 Van de hele gang van zaken rond de oprichting werd ook verslag gedaan en de financiŽn werden ook besproken. Rond de banen moeten nog tegels aangelegd worden, hiervoor werd een oproep aan de mannelijke leden gedaan, een aantal wilden Ab helpen. Met het bestuur van de tennisvereniging is een gebruiksovereenkomst voor de kantine aangeslotenen de vergoeding van het stukje grond waar de banen inmiddels zijn aangelegd.
 
 De banen zijn door de Plantsoen Boules aangelegd en het onderhoud is voor hen.

   

Op het ogenblik zien ze er zo uit, er moeten nog een paar honderd tegels gelegd worden, een zitje gemaakt en een aantal (200) ligusterstruiken geplaatst worden, dan kan er gespeeld worden volgend jaar, als het weer wat beter wordt (we hebben er zin in).
 
 Het is een prachtige gelegenheid geworden, en er kan ook gebruik gemaakt worden van de kantine.
 
 De komende taken van het bestuur zijn nu om na te gaan, wat voor soortballen er het beste gekocht kunnen worden en waar je die kan kopen, hoe gaat de clubcompetitie eruit zien, wanneer starten we, ook worden er lesdagen gepland.

De ingang van de tennisvereniging TV Abbekerk waar de baan is aangelegd met goedkeuring van hen, is ook onze ingang. De kantine op de achtergrond mogen wij ook gebruiken als het nodig is.

 

Er zijn 3 banen op het terrein van tennisvereniging TV Abbekerk aangelegd, deze zijn officiŽl geopend op 20 maart 2011 en reeds in gebruik genomen door de leden.

 

De baan ziet er nu (juni 2011) zo uit, er wordt druk gebruik van gemaakt onderleiding van wedstrijdleider Ed van der Molen (we zijn zins 31 mei 2011 druk bezig met de competitie wedstrijden 2011) !

   

...wij zijn gevestigd Plantsoenstraat 6 - 1657 EB Abbekerk